PTET 2012 Answer Key | PTET Answer Sheet 2012 | PTET 2012 Question Paper Solution

Jai Narain Vyas University

Rajasthan Pre B.Ed. (PTET) Online Counseling
  • Session : 2012-2013 Answer Key and Solved Paper

PTET Answer Sheet 2012 Paper 1 & Paper 2 Download

PTET Answer Key 2012 | PTET 2012 Answer Key | Download PTET Answer Key 2012 | Download PTET 2012 Answer Key | PTET Solutions 2012 | PTET 2012 Solutions Jai Narain Vyas University Jodhpur conducting Pre lecturers Entrance take a look at (PTET) exam for Admission in B.Ed Courses. This exam is on 22th April 2012. After the exam students desires to examine and match there answers to the official released answer key. to understand there estimated marks and interrupt marks The University is happy with the actual fact that it’s recognized many National Institutes located in Jodhpur for pursuing analysis resulting in Ph.D. degrees. 3 alternative centers operating within the fields of Art, Culture , History and Heritage also are recognized by the University.

Rajasthan Pre Teachers Entrance Test (PTET) 2012 exam is held today, 22 April 2012 (Sunday) on different centers. PTET 2012 Cut-off Marks is expted to be oinline with PTET 2012 as paper is neither easy nor too hard. The Answer key of Total 50 question paper of Paper will be Uploaded here once Official website Publish it. For time being lets have a Discussion and Answers of Some of Questions asked in PTET 2012 Question Paper.

1. Who is RPSC Chairmen:

 

Ans: BL Sharma

 

2. IIM in situated in Which city of Rajasthan:

 

Ans: Udaipur

 

3. Police University annouced in Budget 2012-13 in which City:

 

Ans: Jodhpur ( Sardar Patel Police and security University, Jodhpur)
4. Gazal Singer Jagjit Singh belongs to

 

Ans: Born in Sri Ganganagar, Rajasthan

 

5. AM in Radio Stands:

 

Ans: AM means Amplitude Modulation

 

6. The Hindu News paper started in:

 

Ans: 18 September 1878
7. Teachers day is celebrated on:

 

Ans: 5th September

 

8. RBI issued Rs. 5 Coin in Memory of which freedom fighter and martyr:

 

Ans: Bhagat Singh ( on 21st February 2012)

 

9. Rajasthan State Women Commission Chairperson is:

Ans: Ladkumari Jain

10. Sachin hits 100th Century against which Country:

 

Ans: Bangladesh

 

11. Asia cup Final 2012 is played between:

Ans: Pakistan and Bangladesh

12. Van-Mahotsav is Celebrated on:

Ans: 5 June and even in the first week of July.

13. Author of Anandamath is:

Ans: Bankim Chandra Chatterji

14. Assembly elections held recently in No. of States:

Ans: 5 (Goa, Manipur, Punjab, Uttar Pradesh and Uttarakhand )

15. Total Assembly Seats during 2011 election in UP:

Ans: 403 Seats

16. Which district have Maximum cattle Fair:

Ans: Nagaur.

17. Geet Sethi is associated with:

Ans: Billiards.

18. Speaker of the Lok Sabha
Ans: Meira Kumar.

19. Rajasthan day is celebrated on:

Ans: 30 March

20. Rail Minister who presented Rail Budget 2012-13 is:

Ans: Dinesh Trivedi

21. Partition of Bengal from India was done in year:

Ans: 1905 (Partition of Bengal from India was done on 16th Oct, 1905 by Viceroy Curzon. Due to these political protests, the two parts of Bengal were reunited in 1911)

22. Gandhi Ji’s one of prayer Vaishnav Jan to Tene Kahiye was written by
Ans: Narsinh Mehta (Written in 15th century by Gujarati poet Narsinh Mehta in Gujarati language).

bed entrance exam 2012 paper,bed question paper 2012,total bed exm candidate in rajasthan,rajasthan bed answer key 2012,PTET  entrance exam paper 2012,PTET  joint entrance exam answer key number 2012,
PTET 2012 paper1 answer key,PTET  2012 solved paper,PTET answer key2012,rajasthan bed 2012 answer key,PTET 2012 paper,PTET answers 2012,PTET2012 exam paper

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *